Penis Crestere

Deveni Un Lider Cu Acești Pași Simpli

Bune calități de lider este dorit de toată lumea. unii oameni se nasc cu acest dar, dar, mai ales, oamenii trebuie să lucreze pentru el. Conducerea necesită multe abilități diferite, și multe diverse stiluri de conducere funcționează bine. Dacă îmbunătățirea abilitățile dumneavoastră de conducere este ceea ce sunteți în căutarea de a face, citiți mai departe pentru modalități eficiente de a face acest lucru.

Asigurați-vă că veți angaja persoane care vor avansa obiectivele de afaceri. De preferință, acest lucru înseamnă că oamenii care sunt inteligente, pot rezolva probleme, și cel mai important, au o anumită experiență în domeniul dumneavoastră de afaceri. Asigurați-vă că verificați referințe și de a face cercetare propriu-zisă, astfel încât să nu obține scammed de către cineva cu un fals cv-ul și o limbă de argint.

În scopul de a fi un lider eficient, trebuie să lucreze îndeaproape cu echipa ta. Să-i asculți când vorbesc, încurajează individualitatea și inovare, și fiecare membru al echipei se bucure lor individuale și de grup succese. Mai presus de toate, nu-i cere unui membru al echipei tale de a face ceva care nu ar fi dispuși să te faci.

Toate bune liderii trebuie să fie axat pe modul în care lucrurile vor merge în viitor. Ar trebui să fie capabil să anticipeze lucrurile înainte ca acestea să apară, astfel încât să puteți rezolva orice problemă devine aruncate drumul tau. În timp ce nu se poate face previziuni, puteți construi abilitățile pentru ea. În mod constant reevalueze obiectivele și știi unde te îndrepți viitoare.

Aveți nevoie pentru a găsi calități înnăscute în tine, care vă pot ajuta să deveniți un lider bun. Deși s-ar putea să nu tind în mod natural spre un rol de conducere, există unele aspecte ale personalitatii tale pe care le poate dezvolta, care vă va ajuta să se ocupe. Cu timpul, experiența și practică, vă puteți perfecționa abilitățile dumneavoastră și de a dezvolta abilitățile dumneavoastră de conducere.

Atunci când vrei să conduci, ține-ți morala în minte. Ia decizii care poți trăi ca ființă umană. Dacă o decizie va face să te simți supărat mai târziu, probabil că ar trebui să evite. Ai nevoie să urmeze morala și de a face ceea ce se simte bine.

Întotdeauna amintiți-vă că un mare lider se acumulează și nu are nevoie să se rupă în jos. Nu fi excesiv de critic cu cei din echipa ta. Fii rapid pentru a da laudă, laudă și de recunoaștere. Chiar și atunci când oamenii nu reușesc, apreciem efortul și inspira-le să se ridice și să încercați din nou pentru a reuși.

Utilizarea de stimulente pentru a încuraja lucru bun. În timp ce este adevărat că oamenii sunt plătiți la locul de muncă, ei vor pune în și mai mult efort, dacă au o recompensă scopul de a viza. Atunci când un angajat face un efort suplimentar, să le știu observați și să le încurajeze cu o recompensă. Un lider bun nu este ieftin.

Liderii trebuie să-și termine treaba. Ai auzit mulți lideri lauda despre proiectele lor, dar mulți nu le-a terminat. Cei care nu au cu adevărat finisaj poate pierde încrederea clienților lor. Trebuie să setați obiectivele și a vedea sarcinile până la finalizare. Amintiți-vă că nimic nu este în întregime utile până când acesta este terminat.

Întotdeauna amintiți-vă că există o relație inversă între ceea ce e în mintea ta și productivitatea personala, chiar acum. Dacă ceva este în mintea ta, scrie-l jos. Dacă aveți nevoie pentru a, lucru pe ea acum. Dacă se poate aștepta sau nu poate fi ajutat chiar în acest moment, setați hârtia la o parte și ajunge să lucreze la ceva ce poți face chiar acum.

Învăța bine delegarea de competențe de a stăpâni sau de a compensa pentru slăbiciunilor personale. Nimeni nu este perfect, astfel încât să știi că le ai. Leadershipul nu este despre a fi rularea înapoi că scorurile fiecare eseu. Mai degrabă, e vorba de a fi fundas, care știe întotdeauna care este chiar în fiecare joc pentru a transporta mingea.

Fi un bun exemplu pentru echipa ta. La fel ca părinții de o familie, sunt care echipa ta se uită în sus la organizația dumneavoastră. Nu vorbi negativ despre compania pentru care lucrezi sau sefi de echipa ta. Se stabilește un exemplu oribil și ar putea întoarce să te bântuie.

Atunci când se confruntă cu o provocare, se concentreze pe de conducere pe altii pentru a ajunge la o soluție viabilă. În timp ce uneori este tentant să arate cu degetul sau deruta vina, nici unul dintre aceste comportamente adresa adevărata problemă. Nu se concentreze pe a veni cu o scuză ca un mijloc de a întâlni un termen limită. În schimb, folosi acest timp pentru a determina ce a cauzat problema și cum puteți preveni de la care apar în viitor.

În timp ce un grad de asertivitate este util în anumite aspecte ale conducerii, cred că de două ori înainte de a utiliza agresiv umorului. Acest tip special de umor tinde să câștige râde în detrimentul altora, ceea ce poate crea un ostile și neplăcut mediu de lucru. Este, de asemenea, face dificilă pentru membrii echipei dvs. pentru a putea vizualiza și tu, ca un cinstit, respectuos lider.

Să depună eforturi pentru a deveni tipul de lider care are un puternic realizare motiv. O realizare motiv este plăcerea și mândria ai experienta la finalizarea unui proiect sau de atribuire. Cu alte cuvinte, nu sunt de lucru pentru a obține un premiu în bani sau favorabile de evaluare a performanțelor. În schimb, scopul tau este de a reuși doar de dragul succesului. Acest tip de motivație în lideri este extrem de contagioasă și inspirație în grupuri.

Liderii puternici sunt dispuși să ofere distincții atunci când sunt meritate. Face un punct de a întotdeauna listă de cel puțin cinci lucruri pozitive pentru fiecare negativ. Angajații dumneavoastră va fi mult mai comunicativ, iar spiritele lor nu va fi atât de afectate negativ. Întotdeauna va avea un puternic impact pozitiv asupra relației dintre tine și subordonații.

Înțeles importanța de a rămâne organizat. Ca un lider, vă sunt susceptibile de a avea multe pe cap, făcându-l esențial să se dezvolte un proces bun pentru organizație. Utilizați calendar digital, de a dezvolta un mare sistem de evidență și de a găsi o modalitate de a prioritiza sarcinile de zi cu zi. Făcând acest lucru, puteți obține mai mult de realizat fără a se simți stresat tot timpul.

Ca acest articol a arătat, un lider eficient are un set divers de aptitudini. Propria ta abordare unică va fi determinat de aceste sfaturi si personalitatea ta. Păstrați aceste sfaturi în minte pentru a câștiga o mare abilități de conducere.